Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Eθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας

Φωτό: P.S.Dellamanis
Από Δημοσίευση στην ιστοσελίδα Καλλιστορώντας.

Το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας ιδρύθηκε το 2007 και αριθμεί 120 μέλη εκ των οποίον τα 40 τουλάχιστον είναι ενεργά.

Σκοπός του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας είναι η παροχή βοήθειας στους κρατικούς φορείς και όχι μόνο, όποτε και αν απαιτηθεί αυτό.

Επειδή όμως διακρίνουμε μεγάλο κενό και αργοπορία στις αντιδράσεις και οργάνωση του κράτους , έχουμε προχωρήσει με
δική μας πρωτοβουλία σε εκπαιδεύσεις των μελών μας καθώς και σε διοργάνωση σεμιναρίων για τους κατοίκους της Σαντορίνης . τα σεμινάρια και οι εκπαιδεύσεις που έχουμε πραγματοποίηση είναι : BLS/AED, εκπαίδευση αναρρίχησης καταρριχησης , σεμινάριο πρώτων βοηθειών του ερυθρού σταυρού, βασικές αρχές κατάσβεσης, advanced diving , rescue diving. Όλες οι εκπαιδεύσεις γίνονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο με 24 ωρη ανταπόκριση . Έχουμε ανταποκριθεί όπου μας έχουν καλέσει από διασώσεις ζωών μέχρι ανθρώπων με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης πραγματοποιούμε δράσεις που ωφελούν το νησί μας όπως καθαρισμούς βυθών και παραλιών.

Ιδρύσαμε ένα εθελοντικό ιατρείο στην νότια πλευρά του νησιού διότι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με έλλειψη ιατρού και για έναν χρόνο περιθάλφθηκαν από το ιατρείο μας άνω των 700 περιστατικών. Τώρα πια ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα με τους αγροτικούς ιατρούς και έχουμε αναστείλει την λειτουργία του .

Όλα αυτά τα έχουμε πραγματοποιήσει με ιδίους πόρους και με δικά μας υλικά .Η πολιτεία δυστυχώς μόνο στα λόγια είναι μαζί μας. Σε οποιοδήποτε αίτημα μας όλοι είναι θετικοί αλλά μόλις έρθει η ώρα να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους πάντα βρίσκουν κάποια πρόφαση και δεν πραγματοποιούν τίποτα, σε σημείο που αναρωτιόμαστε αν μας δουλεύουν κιόλας.

Είναι αναγκαία η ενίσχυση μας με διασωστικά υλικά γιατί αυτά που διαθέταμε έχουν χρησιμοποιηθεί και πρέπει να αλλαχτούν για να διασφαλίσουμε την μέγιστη ασφάλεια για εμάς..

Τα μέλη μας διακατέχονται από ένα αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και το έχουν αποδείξει αρκετές φορές βάζοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν κάποιον. Αυτός είναι και ο μέγιστος στόχος , η δημιουργία συνείδησης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου