Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Αν τους δείτε να αναρριχώνται μην (τους!) τρομάξετε!

Αν τους δείτε να αναρριχώνται μην (τους!) τρομάξετε!
Είναι όλοι εκπαιδευμένοι και έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αναρρίχησης.

Πρόκειται για τα μέλη μιας ομάδας αθλητών του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Σαντορίνης που το προηγούμενο διάστημα κάλεσαν στο νησί επαγγελματία εκπαιδευτή –αναρριχητή και παρακολούθησαν τα μάθήματά του προκειμένου να μυηθούν στα μυστικά της αναρρίχησης. Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του
Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος στο Εμπορείο και η πρακτική εξάσκηση στο βουνό της Σαντορίνης στις περιοχές της Περίσσας και του Καμαριού.
Τα μαθήματα αναμένεται να επαναληφθούν και τον επόμενο μήνα με την παρουσία στο νησί του καθηγητή Πασχάλη Ζαφειριάδη σε συνεργασία με το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Σαντορίνης. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Σαντορίνης.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Ζαφειριάδη κατά την εδώ παραμονή του, ήταν πως η Σαντορίνη αναπτύσσει πλέον αυτήν την νέα μορφή τουρισμού, του αναρριχητικού τουρισμού που είναι πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη κι ότι ήδη γίνονται προσπάθειες ώστε να προβληθεί αυτή η δυνατότητα που παρέχει η Σαντορίνη στους επισκέπτες της αλλά και στους φανατικούς του σπόρ.

Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά του δυναμισμού του σπόρ αλλά και της …. καταλληλότητας των βράχων μας.

Πηγή: www.cycladitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου